Det har kommit en hel del nya funktioner och modeller vad gäller skinnställ för motorcykelåkning och jag skall nu gå igenom allt nytt som kommit för att se vad som kan vara rimligt att köpa in för vårens premiäråk. På internet kan man hitta skinnställ till riktigt bra priser, och det där med att köpa billigt är viktigt när det kommer till skinnställ. Det är ofta man får betala en hel del mer i butik, även om det självklart finns undantag. Jag har märkt att man kan gå efter ifall butiken har en webbshop eller inte. I vissa fall håller de nere sina priser även i den traditionellt fungerande butiken när de har en webbshop. Jag vet inte om det bara är någonting jag fått för mig, men jag tror att det finns en poäng i resonemanget.

När jag köper skinnställ är det viktigaste att det faktiskt gör vad det är till för. När man är ute och åker finns en del risker och är man bra förberedd kan man klara sig väldigt mycket bättre än den som åker i vanliga jeans. Ett av de skinnställ jag nu har kollat lite närmare på har allt man kan önska sig vad gäller skydd. Givetvis är alla de skydd som ingår i detta skinnställ CE-godkända. Förstärkningar i alla delar som får ta mycket stryk, knäpuckar, titan på axel och armbågar etc. Vad mer kan man önska sig när man skall handla skinnställ?

Jag vet inte riktigt hur alla andra resonerar när det kommer till skinnställ, men för min del är funktion det primära. Att man sedan får ett skinnställ som är snyggt och känns rätt för den hoj man kör, är för mig en bonus. Jag har träffat en hel del människor genom åren som i första hand går efter utseende när de handlar skinnställ och som det nu är kanske det går lika bra. De flesta skinnställ som finns i butikerna har bra egenskaper och är utformade för att klara av det jobb de är till för. Själv tycker jag om att handla skinnställ av någon som själv kör motorcykel. Då vet man att de har koll på vad som funkar och dessutom kanske erfarenhet av de skinnställ man vill ha.