Jag hade fått på min lott att ordna med ett studentflak och som den ekonomistudent jag var gjorde jag givetvis en grundlig sökning av alla alternativ i världen. Priser och utbud jämfördes minutiöst och jag var själv oerhört nöjd över att kunna presentera det bästa studentflak som fanns att finna i den prisklass jag tyckte var rimlig. Vi hjälptes alla åt att dekorera vårt studentflak med färggranna skyltar med fyndiga slogans och björkris innan avfärden och bara någon minut efter att vi alla lyckats klämma ihop oss uppe på vårt fina studentflak öppnade himlen upp sig och ner störtade ett regn jag aldrig tidigare varit med om. Vi hann bara några meter runt det andra kvarteret innan vi stod i vatten upp till fotknölarna.

Texten på sidorna hade börjat rinna och var helt oläsliga efter en minut eller två. De vita klänningarna visade mer än önskat och gick att krama ur och plötsligt så kändes mina ekonomiska beräkningar som jag mödosamt gjort för att finna det billigaste studentflak man bara kunde rätt missbedömda. Klassen som åkte i sitt vrålåk till studentflak precis efter oss hade lagt en extra hundring eller två på en presenning i plast som snabbt och enkelt kunde dras över och de såg fortfarande lika lyckliga ut som innan. Det fanns inte mycket att göra åt saken nu, att försöka skydda sig mot regnet var lönlöst och att gnälla likaså. Efter några extra klunkar vin och efter att pluntorna gått varven runt så fick vi till sist fart på stämningen och livet kändes åter rätt bra. Skorna var givetvis bara att slänga men det var en upplevelse jag sent kommer att glömma.